Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2011 21:04 - Животът е прекрасен!
Автор: beyondhorizon Категория: Лични дневници   
Прочетен: 547 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 04.10.2011 22:42


 Животът е прекрасен! ЛЪЖА! Всичко е една огромна лъжа. Лъжа, която започва още докато сме малки. Лъжат ни, че трябва да сме послушни, за да получим подаръци за Коледа. Сякаш в противен случай не получаваме? Ха! Лъжат ни, че Торбалан ще ни отвлече, ако вечер късно не сме си по леглата. Лъжат ни, че няма да ни обичат, ако не сме отлични ученици... сякаш е възможно да не ни обичат? Убежават ни, че хората ще си мислят лоши неща за нас, ако не се усмихваме и не ги поздравяваме. Сякаш това пък ни интересува? Казват ни да отвръщам, че сме добре и да премълчаваме семейните проблеми. Нима така те ще изчезнат? Лъжат ни! Лъжат ни! И така самите ние свикваме с лъжите. Научаваме се и ние да лъжем. Да лъжем дори себе си. Превръщаме живота си в лъжа...
Надеждата умирала последна! ЛЪЖА! Моята отдавна умря, а аз съм още жива. Кой тогава ще умре последен? Не знам. Но лъжата със сигурнст няма да е! Защото тя се поражда така спонтанно, лесно и естествено. Тя е ужасната истина, коварна, жестока, болезнена, убийствена, но умело прикрита, облечена в красиви надежди. Надеждите, с които всеки от нас се залъгва в тудните ситуации, в моментите, когато нищо не върви както трябва и целият ни свят главоломно се събаря пред очите ни. Тогава започваме да си лягаме вечер и неспособни да затворим очи се залъгваме, че утрешния ден ще е по-добър от днешния. Тогава се будим сутрин и лъжем себе си, че всичко е наред.  И така ден след ден живеем в един лъжовен свят... един живот, съграден от лъжи. Лъжите, че няма вече да ни боли, когато ни нараняват, че няма вече да страдеме и да скърбим за изгубени близки, че утре навярно ще ни потръгне в професионален план или пък ще срещнем най-накрая човека на мечтите си  - така търсената половинка... и че всичко ще бъде прекрасно... Да....Прекрасно е! Прекрасно е,че се лъжем, че сме щастливи и си струва да сме живи. Защото осъзнавайки противоложната грозна истина едва ли бихме оцелели.
Да живее лъжата! И ние по край нея! Защото, когато се лъжем, че компромисите дето правим със себе си си струват, че който добро дава, добро получава, че "гарван гарвану око не вади", светът изглежда малко по-хубаво място за живеене...животът е някак по-лек! Да живее лъжата!



Тагове:   надежда,   лъжа,   живот,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: beyondhorizon
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14319
Постинги: 7
Коментари: 3
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930